Evolutia ascendenta a pietei locale a condus la o majorare a veniturilor financiare, in special a celor din operatiuni speculative pe portofoliul propriu de actiuni, veniturile financiare totale crescand de peste 3,6 ori fata de perioada similara din 2010.

Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 22,1% pana la valoarea de 944.000 de lei pe fondul diminuarii comisioanelor medii aplicate tranzactiilor intermediate de SSIF Broker, cu toate ca valoarea rulajelor derulate de companie pe piata actiunilor de la Bucuresti a crescut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ponderea veniturilor din comisioane incasate pentru tranzactiile intermediate la BVB in totalul cifrei de afaceri a fost de 88,1%, fata de 85,1% in 2010.

Citeste si:

Valoarea capitalurilor proprii la 31 martie 2011 se ridica la circa 94,9 milioane lei, in crestere cu 2,5% comparativ cu inceputul anului.

„In primele trei luni din 2011 am inregistrat un profit de peste 2,2 milioane de lei, ceea ce ma face increzator ca vom reusi sa atingem profitul bugetat pentru anul 2011. In paralel cu preocuparea constanta pentru cresterea veniturilor din activitatea de intermediere, ne vom concentra si asupra modernizarii infrastructurii informatice, prin achizitia de echipamente IT, de securitate si de softuri. Nu pot omite faptul ca, in primele trei luni ale acestui an, SSIF Broker a devenit market-maker pentru FP, la BVB si Sibex, dar si pe contractele futures de la Sibiu avand ca activ suport SIF4 si pretul petrolului”, a declarat Grigore Chis (foto), directorul general SSIF Broker.

La sfarsitul lunii martie, SSIF Broker s-a plasat pe pozitia a saptea in ierarhia SSIF-urilor de la Bursa de Valori Bucuresti, cu o cota de piata de 3,33% pe segmentul de actiuni si unitati de fond, valoarea tranzactiilor intermediate fiind de peste 215 milioane lei, fata de 204,5 milioane in perioada similara din 2010. In topul intermediarilor de pe piata derivatelor de la Sibiu, SSIF Broker a ocupat locul al cincilea, cu o cota de piata de aproximativ 17,5%.