La nici o luna de la alegerea lui Cristian Sima ca presedinte al Consiliului de Administratie al Sibex, validarea acestuia in functie este blocata de o hotarare a Tribunalului Sibiu, ce a suspendat provizoriu hotararile din Adunarea actionarilor de la finalul lunii trecute. Astfel, administratorii l-au ales pe Dan Simionescu ca presedinte si director general al Bursei din Sibiu.
Pe 9 mai, un grup de actionari al Sibex format din SC W.K. Group, International ESI si Vaidescu Nicolae, a cerut in instanta suspendarea deciziilor din Adunarea Generala a Actionarilor din 29 aprilie.

Tribunalul Sibiu a decis astazi suspendarea provizorie a hotararilor AGA, pana la luarea deciziei. Termenul dosarului este 8 iunie 2011.

Astfel, Consiliul de Administratie al Sibex, reunit astazi cu 60% din membri, a decis numirea lui Dan Simionescu, reprezentantul SIF Transilvania in CA-ul Bursei din Sibiu, in functia de presedinte al consiliului de administratie si drector general, pana la clarificarea situatiei din instanta.

In sedinta CA au fost prezenti Gabriel Filimon, Anton Ionescu (prin imputernicire acordata lui Filimon) si Dan Simionescu. Teodor Ancuta si Cosmin Ivan au lipsit de la aceasta sedinta.

Consiliul a aprobat demisia lui Teodor Ancuta din pozitia de Presedinte si Director General, inregistrata pe 2 mai si l-a ales pe Dan Simionescu noul conducator al Sibex. Pana la data intrarii in vigoare a mandatului noului director general, atributiile acestuia vor fi preluate de director adjunct al Sibex, Darius Cipariu.

Administratorii au mai aprobat imputernicirea lui Simionescu de a revoca toate mandatele de reprezentare si de a rezilia toate contractele de asistenta juridica incheiate cu avocatii alesi, pentru reprezentare in dosarul de la Trribunalul Sibiu, avand ca obiect anularea gotararilor din Aga. Simionescu va putea reprezenta Sibex in litigiile ce fac obiect al dosarelor si pentru a incheia contracte cu alti avocati.

In prezent, Dan Simionescu (foto) este director strategii investitionale si analize pe piata de capital la SIF Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri