Profitul FP la patru luni: 283 mil. lei

Fondul Proprietatea (FP) a raportat pentru primele patru luni un profit de 283,4 milioane lei, cu 269,4 milioane lei peste cel de la finalul trimestrului unu, cea mai mare parte a sumei reprezentand dividende inregistrate in avans, pe care Fondul urmeaza sa le incaseze de la companii din portofoliu.

La finalul primului trimestru Fondul a raportat un profit de 14 milioane lei.

Reprezentantii Fondului Proprietatea au precizat ca diferenta mare dintre profitul din primul trimestru si cel de la finalul lunii aprilie a fost determinata de inregistrarea in conturi a dividendelor care urmeaza sa fie virate, informeaza Mediafax.

"Profitul preliminar inregistrat de Fondul Proprietatea la sfarsitului lunii aprilie 2011 a fost de 283,4 milioane lei, acesta rezultand in principal din venituri din dividende de la companiile din portofoliu, precum si din alte surse precum veniturile din dobanzi", se arata in raspunsul administratorului FP, Franklin Templeton.

Legislatia pietei de capital permite inscrierea dividendele in profit imediat dupa data de inregistrare decisa in AGA, adica inainte de incasarea efectiva a acestora.

Pentru acest an Fondul estimeaza ca va incasa dividende in valoare de aproximativ 400 milioane lei de la companiile din portofoliu. Aproape jumatate din dividende provin de la OMV Petrom (SNP).

Activul net al Fondului a crescut in aprilie cu 0,52%, de la 16,455 miliarde lei la 16,539 miliarde lei. Astfel, la finele lunii, valoarea unitara a activului net era de 1,2004 lei/actiune, fata de 1,1942 lei/titlu in martie.

Sumele din depozite bancare au scazut in aprilie cu 15%, de la 598 milioane lei la 506,2 milioane lei. Pe de alta parte, a crescut expunerea pe titluri de stat cu 5%, de la 283,5 milioane lei la 297,9 milioane lei.
Valoarea actiunilor cotate a crescut cu 5%, de la 6,412 miliarde lei la 6,724 miliarde lei, in conditiile in care Fondul nu a mai iesit sau intrat in actionariatul altor companii.

Totodata, a avansat usor, cu 0,8%, valoarea pachetului de actiuni la companiile necotate, de la 9,144 miliarde lei la 9,217 miliarde lei.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri