Comisionul pentru tranzactiile intra-day va incepe de la 0,25%, in conditiile in care pana acum acesta era de minim 0,3%.

Practic, tranzactiile intra-day facute pe contul StartradeRO (cumparari si vanzari de volume egale ale actiunilor aceluiasi emitent, in aceeasi zi) vor fi taxate la jumatate din valoarea comisionului standard, dar nu mai putin de 0,25%.

Comisioanele standard vor fi cuprinse intre 0,3% si 0,65% de la inceputul lunii viitoare.

Astfel, daca pana acum portofoliile mai mici de 30.000 lei erau taxate cu un comision de 1%, acesta scade pana la 0,65%.

Citeste si:

In noua griga de comisioane se vor cumula toate conturile pe care un client este imputernicit si va fi taxat dupa rulajul mediu pe trei luni sau portofoliul. De asemenea, la stabilirea comisionului se vor cumula rulajele de pe BVB si de pe Sibex, se mai arata in comunicatul Tradeville.

“Prin schimbarile efectuate in grila de comisioane, Tradeville doreste sa atraga cat mai multi investitori pe piata de capital. Decizia face parte din strategia Tradeville de a impulsiona lichiditatea de piata BVB, oferind investitorilor cele mai performante sisteme de tranzactionare la costuri accesibile”, a declarat Mihaela Biciu (foto), director general Tradeville.

Tradeville nu percepe comision minim pe tranzactie, clientii putand lansa oricat de multe ordine de tranzactionare indiferent de marimea acestora si nici abonament lunar pentru mentinerea contului.