"Eu am propus 10% (din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica - n.r.). Mai sunt negocieri (cu FMI - n.r.), se pare ca se merge pe 15%, probabil in 2012", a afirmat Serban inr-o conferinta de presa.

Prin scrisoarea de intentie catre FMI, Guvernul s-a mai angajat sa vanda pachete minoritare de actiuni la OMV Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) si Romgaz (15%).

Guvernul va vinde pachete de peste 10% din actiunile Nuclearelectrica si Hidroelectrica, astfel ca statul va incasa cateva miliarde de euro din cedarea participatiilor la toate companiile despre care se discuta, a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, in 10 mai.

Citeste si:

"In cazul Hidroelectrica si Nuclearelectrica am agreat ca ne vom uita mai tarziu la procentul exact. Semnificativ inseamna in acest caz cu siguranta mai putin de 50%, pentru ca statul vrea sa pastreze o pondere majoritara, dar cred ca trebuie sa fie undeva mai mult de 10%", a spus Franks.

Potrivit oficialului FMI, decizia de vanzare a actiunilor Nuclearelectrica si Hidroelectrica a fost luata dupa ce planul de infiintare a celor doi campioni nationali in energie, Electra si Hidroenergetica, a fost blocat in ultimele luni.

Hidroelectrica si Nuclearelectrica sunt detinute de stat, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).