„Intrucat ultimii ani au relevat cresterea sensibilitatii pietei bursiere autohtone la factorii externi, Consiliul Bursei a apreciat ca oportuna prelungirea duratei de desfasurare a sedintei de tranzactionare de la BVB pentru a se suprapune peste orarul de tranzactionare al NYSE. In acest mod se ofera posibilitatea investitorilor de la BVB de a reactiona la deschiderea burselor nord-americane. Informatiile venite dinspre pietele financiare nord-americane sunt astazi din ce in ce mai importante pentru toti investitorii, inclusiv pentru cei care sunt prezenti pe piata de capital din Romania”, se arata in comunicatul remis de BVB.

Consiliul a aprobat si noi parametrii pentru piata Deal, care vor intra in vigoare dupa aprobarea modicarilor codului BVB si aprobarii de CNVM. Acestea vizeaza micsorarea limitei minime a unei tranzactii Deal pe Rasdaq la 100.000 de lei sau stabilirea limitei minime in cazul pietei Deals-BVB in functie de valoarea medie pe simbolul respectiv: 250.000 de lei, pentru lichiditate medie mai mica de 1 milion de lei si 1 milion de lei pentru o lichditate medie peste acest nivel.

De asemenea, a fost aprobat un program de discount pentru intermediarii de pe piata derivatelor, reducerea comisionului la tranzactiile de actiuni pentru market-makerii de pe derivate sau o lista de tarife pentru servicii si produse furnizate de BVB pentru diseminarea de informatii.

Citeste si:

Pe segmentul ETF-urilor, nu vor fi percepute taxe si comisioane in primele sase luni de la lansarea ETF.

De asemenea, Consiliul a mai aprobat admiterea la tranzactionare a obligatiunilor municipale emise de Judetul Timis.