Grupul PCC a cumparat 3 milioane de actiuni OLT, reprezentand 0,87% din capitalul societatii, la un pret de 0,7198 lei/unitate. Valoarea totala a schimbului a fost de 2,15 milioane lei (0,52 milioane euro). Chiar si asa insa, germanii nu au reusit sa redevina cei mai mari actionari privati de la Oltchim, pozitie pierduta in prima parte a lunii in favoarea fondului de investitii britanic Carlson Ventures.

Pachetul controlat de PCC reprezinta 13,87% din capitalul societatii, in vreme ce Nachbar Services (un vehicul de investitii al Carlson Ventures) are o participatie de 14%. Statul este principalul actionar, cu 54,8% din titlurile Oltchim.

Tot marti a fost raportata si o noua achizitie a Nachbar Services, de data aceasta una minora, in valoare de 46.500 lei.

Citeste si:

Cei doi actionari au cumparat constant titluri OLT in ultimele saptamani, sustinerea la cumparare fiind de altfel vizibila si in piata, acolo unde societatea castiga 12,6% la jumatatea sedintei de marti. Cu o zi in urma, Oltchim inregistrase o crestere chiar mai mare, de 15%.

Interesul foarte ridicat pentru combinatul chimic vine in contextul discutiilor privind o posibila privatizare pana la sfarsitul acestui an, dar si pe fondul unor anunturilor facute de managementului companiei cu privire la achizitionarea si repornirea unor instalatii de pe platforma petrochimica Arpechim Pitesti.

Oltchim a generat un randament record pe Bursa in acest an, in prezent acesta ajungand la 300%. Avand in vedere cotatia de 0,814 lei/actiune din timpul sedintei de marti, compania este evaluata la 248,1 milioane lei (60,1 milioane euro).