Actiunile combinatului chimic Oltchim se aflau joi la a patra sedinta consecutiva de cresteri cu peste 10%, dupa ce, cu o zi in urma, grupul german PCC SE a mai cumparat 1,89% din capital, pentru aproape 6 milioane lei.
Pretul mediu platit de PCC pentru cele 6,5 milioane de actiuni transferate a fost de 0,9077 lei/titlu. Dupa aceasta tranzactie, PCC a ajuns sa detina 15,76% din capitalul Oltchim, depasind-ui astfel pe britanicii de la Carlson Ventures, care controleaza 14% din actiuni prin intermediul Nachbar Services.

Dupa prima ora de tranzactionare a sedintei de joi, titlurile OLT cresteau din nou cu 15%, pe fondul unui rulaj de 1,5 milioane lei, al doilea din piata. Fondul Proprietatea era cel mai lichid emitent de pe bursa, cu schimburi de 1,6 milioane lei, pretul actiunilor FP stagnand la 0,485 lei/unitate.

Bursa de la Bucuresti revenise joi pe crestere dupa ce in precedentele trei sedinte din aceasta saptamana s-au notat doar scaderi generalizate. BET, indicele celor mai lichide actiuni crestea 0,4% la debutul sedintei, in vreme ce BET-FI inregistra un plus de 1,1%.

Cititi si: Constantin Roibu, Oltchim: Privatizarea poate fi posibila abia peste un an

PCC si Carlson Ventures se bat pe actiunile Oltchim
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri