Actiunile companiilor germane Deutche Telekom, Bayer si E.ON vor putea sa fie transferate pe orice sistem alternativ de tranzactionare (OTC) din Romania, dupa ce au fost inregistrate de catre Depozitarul Central (DC) in sistemul RoClear si in sistemul de compensare-decontare.
Cele trei actiuni nemtesti se adauga pe lista titlurilor care pot fi decontate transfrontalier prin intermediul Depozitarului. In sistemul DC au fost inregistrate pana acum actiuni precum cele ale CEZ, Deutsche Boerse sau OMV.

Investitorii romani care vor sa cumpere actiuni straine inregistrate in sistemul RoClear trebuie sa se adreseze unui broker autorizat. Acesta poate apoi sa gaseasca o contraparte in persoana unui alt investitor local, sau sa duca ordinul direct in piata de origine a respectivelor actiuni.

Deutche Telekom, Bayer si E.ON se tranzactioneaza in principal pe Bursa de la Frankfurt.

Inregistrarea celor trei in sistemul de compensare-decontare al Depozitarului a fost realizata la cererea firmei de brokeraj Tradeville, potrivit unor surse din piata.

Titlurile Deutsche Telekom au inregistrat o crestere de 6,3% de la inceputul acestui an, Bayer a castigat 4%, in vreme ce E.ON este in cadere cu 11,2%.

Sursa imagine:
Deutsche Telekom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri