TMK-Artrom Slatina (ART), parte a grupului siderurgic rus TMK, va contracta un credit de 40 milioane euro de la VTB Bank Austria pentru asigurarea capitalului de lucru si plata unor datorii catre alte companii din grup, scrie Mediafax.
Propunerea urmeaza sa fie aprobata la 6 iulie, in AGA, potrivit unui convocator transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Creditul va fi contractat pe o perioada de cinci ani, iar dobanda ar putea fi calculata in functie de Euribor la o luna sau pe o perioada mai lunga plus o marja de 4,3% pe an.

Imprumutul va fi garantat cu o garantie corporativa care va fi emisa de grupul TMK, precum si cu gajarea tuturor conturilor deschise de compania din Slatina la VTB.

La finalul primului trimestru, TMK-Artrom avea datorii de 482,5 milioane lei (aproximativ 117 milioane euro), cu 1% mai reduse decat obligatiile de plata de la inceputul anului, de 490,2 milioane lei. Totodata, creantele cumulau 207,8 milioane lei (50,4 milioane euro), in crestere cu 15% fata de nivelul de la sfastiful anului trecut, de 180,7 milioane lei.

Compania a trecut pe profit in primul trimestru, cu un castig de 41 milioane lei (9,7 milioane de euro), de la pierderi de 8,2 milioane lei in primele trei luni de anul trecut. Cifra de afaceri a avansat cu 44%, de la 128,9 milioane lei la 185,6 milioane lei (43,9 milioane euro).

TMK Europe, subsidiara din Germania a grupului rus TMK, controleaza 92,66% din capitalul companiei, iar alti actionari cumuleaza 7,33% din titluri. Grupul rus mai detine in Romania combinatul siderurgic TMK-Resita.

Actiunile companiei au fost tranzactionate vineri la BVB la pretul de 1,77 lei, in crestere cu 0,85%. La aceasta cotatie, TMK-Artrom are o capitalizare de 205,7 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri