Printre aceste active se numara 14 rezervoare de materii prime, rampe de incarcare/descarcare, cai ferate, o statie de spalare a cisternelor si terenuri in suprafata de 240.000 metri patrati, se arata intr-un raport al combinatului chimic transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Activele deservesc unitatea de petrochimie situata pe platforma Arpechim, preluata de Oltchim de la OMV Petrom in ianuarie 2010, potrivit Mediafax.

"Aceasta achizitie reprezinta o etapa suplimentara in strategia de integrare a fluxurilor de productie ale Oltchim, contribuie la stabilitatea sistemelor de aprovizionare cu materii prime si la imbunatatirea capacitatii de depozitare si vanzare a produselor finite", se mai arata in raport.
Totodata, Oltchim a preluat si 26 de salariati care lucreaza pe platforma Arpechim.

Rafinaria Arpechim, aflata in proprietatea OMV Petrom, a fost initial proiectata ca parte a unui complex petrochimic, prima instalatie fiind inaugurata in 1964, iar in 1971 rafinaria a fost integrata cu complexul petrochimic.

Combinatul chimic a anuntat ca a investit 3,8 milioane de euro pentru pornirea primei instalatii de pe platforma petrochimica a rafinariei Apechim. Pe platforma petrochimica a rafinariei Arpechim sunt 27 de instalatii, niciuna in functiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri