Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a anuntat miercuri ca ar putea lista o parte din actiuni pe bursa de la Shanghai, transmite Mediafax.

Compania s-a angajat sa investeasca 2 miliarde de dolari in China si a deschis, in luna octombrie, trei noi fabrici in Mongolia Interioara.

"Suntem interesati sa exploram oportunitatea unei listari a actiunilor noastre la bursa de la Shanghai. Evident, trebuie sa intelegem mai bine cadrul regulatoriu si cerintele listarii. Continuam sa purtam discutii pozitive cu oficiali ai guvernului chinez in legatura cu aceasta oportunitate", a declarat Geoff Walsh, director al Coca-Cola de relatii cu publicul si comunicare pentu regiunea Asia-Pacific.

Comentariile lui Walsh confirma informatiile publicate de Hong Kong Economic Journal.

Gigantul american se alatura astfel unui grup tot mai mare de multinationale care iau in calcul listarea actiunilor in China odata cu extinderea tot mai accelerata a prezentei pe aceasta piata. HSBC, Unilever si Standard Chartered au anuntat anterior ca vor sa se listeze la Shanghai.

Bursa de la Shanghai nu are inca o platforma destinata companiilor straine, pe care o dezvolta in colaborare cu New York Stok Exchange.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri