Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, isi aminteste copilaria cu povestile despre razboaie si domnitori, spuse de bunicul sau, dar si cu experimentele fizice din bucatarie, finalizate cu cioburi sau un “mic scurtcircuit”.

Istoria este un subiect care l-a pasionat de mic si care inca il fascineaza. “Bunicul meu a avut o contributie importanta in asta - obisnuia sa-mi spuna mereu povesti cu domnitori si razboaie, in vacantele la tara. De aici si colectia de indieni si cowboy , cu ajutorul carora faceam de cate ori aveam ocazia, strategii de lupta. Cred ca inca o mai am in podul casei”, povesteste Ionescu.

O alta faza a copilariei a fost dominata de pasiunea pentru fizica, concretizata in experimente cu resursele din bucatarie. In cele mai multe cazuri, acestea se soldau cu cioburi, pereti stropiti sau “un mic scurtcircuit”. Ionescu spune ca acea fascinatie pentru experimentele fizice i-au influentat viata in sensul ca a acumulat foarte multe cunostinte generale, ca sa poata intelege ulterior destul de multe lucruri.
Filmul preferat in copilarie era Huckleberry Finn. “Ca desene, ma uitam la ce se putea, mai ales ca nu erau multe variante atunci, dar daca prindeam ceva de Disney la televizor eram fericit”, a explicat directorul BVB.

Povestile copilariei au inceput cu Petre Ispirescu, urmat de "Cei trei muschetari" si mai toate cartile lui Alexandre Dumas.

“Tin minte ca era foarte greu sa poti cumpara o carte buna. La libraria Eminescu de langa Universitate erau cozi imense cand aduceau carti cunoscute”, isi aminteste Valentin Ionescu.

Citeste aici mai multe detalii si alte povesti din copilarie ale managerilor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primul om care vorbeste de blockchain si DLT pe bursa romaneasca