Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, isi aminteste copilaria cu povestile despre razboaie si domnitori, spuse de bunicul sau, dar si cu experimentele fizice din bucatarie, finalizate cu cioburi sau un “mic scurtcircuit”.
Istoria este un subiect care l-a pasionat de mic si care inca il fascineaza. “Bunicul meu a avut o contributie importanta in asta - obisnuia sa-mi spuna mereu povesti cu domnitori si razboaie, in vacantele la tara. De aici si colectia de indieni si cowboy , cu ajutorul carora faceam de cate ori aveam ocazia, strategii de lupta. Cred ca inca o mai am in podul casei”, povesteste Ionescu.

O alta faza a copilariei a fost dominata de pasiunea pentru fizica, concretizata in experimente cu resursele din bucatarie. In cele mai multe cazuri, acestea se soldau cu cioburi, pereti stropiti sau “un mic scurtcircuit”. Ionescu spune ca acea fascinatie pentru experimentele fizice i-au influentat viata in sensul ca a acumulat foarte multe cunostinte generale, ca sa poata intelege ulterior destul de multe lucruri.
Filmul preferat in copilarie era Huckleberry Finn. “Ca desene, ma uitam la ce se putea, mai ales ca nu erau multe variante atunci, dar daca prindeam ceva de Disney la televizor eram fericit”, a explicat directorul BVB.

Povestile copilariei au inceput cu Petre Ispirescu, urmat de "Cei trei muschetari" si mai toate cartile lui Alexandre Dumas.

“Tin minte ca era foarte greu sa poti cumpara o carte buna. La libraria Eminescu de langa Universitate erau cozi imense cand aduceau carti cunoscute”, isi aminteste Valentin Ionescu.

Citeste aici mai multe detalii si alte povesti din copilarie ale managerilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri