Luna mai a reconfirmat drept lider in clasamentul intermediarilor de la Sibex, segmentul derivatelor, societatea WBS Romania cu 63.254 de contracte, de 3,6 ori mai multe comparativ cu luna anterioara.
Cresterea numarului de contracte incheiate de WBS s-a datorat intensificarii tranzactiilor cu derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average respectiv pe perechea valutara EUR/USD, produse pe care societatea indeplineste functia de Market-Maker, se arata intr-un comunicat remis de Sibex.

Pe locul al doilea s-a clasat SSIF Tradeville, care a incheiat 24.523 de contracte, cu 68,7% peste luna aprilie, cand a ocupat aceeasi pozitie.

Locul trei a fost ocupat de SSIF Estinvest cu 17.548 de contracte, volum de asemenea in crestere fata de luna anterioara, in raport cu care societatea a urcat o pozitie in top.

Pe a patra pozitie s-a aflat SSIF Broker Cluj care si-a dublat numarul de contracte incheiate, de la 7054 in aprilie la 15.124 in mai.

Pe locul cinci, in coborare cu doua pozitii, se afla SSIF Intercapital cu 14.359 contracte realizate, volum totusi usor in crestere fata de luna aprilie.

Locul sase este ocupat de SSIF IFB Finwest, cu 11.109 de contracte incheiate, de 2,4 ori mai multe fata de luna anterioara, locul sapte a revenit SSIF KBC Securities cu 10.869 contracte iar pe opt s-a pozitionat SSIF Vienna Investment cu aproape 7500 de contracte.

Pe noua, cu 6053 de contracte s-au clasat brokerii de la GM Invest iar pe zece sibienii de la SSIF Carpatica, numarul contractelor realizate de acestia fiind de aproape 5000.

Numarul intermediarilor care au activat in luna mai pe piata futures si options la Sibiu Stock Exchange a fost de 27, acestia incheind 99.684 contracte.

SSIF HTI, lider pe segmentul spot

Pe segmentul spot administrat de Sibex a avut loc o schimbare de lider in mai, cel mai activ intermediar fiind SSIF HTI Valori Mobiliare, cu tranzactii in valoare de 6,36 milioane lei. Pe locul secund s-a aflat SSIF WBS, liderul din aprilie, cu tranzactii valorand 2,6 milioane lei.

Podiumul a fost completat de SSIF Delta Valori Mobiliare, cu transferuri insumand de putin sub un milion de lei.

In mai, pe segmentul spot administrat de Sibex, au tranzactionat 15 intermediari, in crestere cu doi fata de luna anterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri