Renaissance Capital, banca rusa de investitii parte din consortiul de intermediere al ofertei Petrom din aceasta vara, l-a angajat pe Bogdan Ciobotaru pe postul de head of financing pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, se arata intr-un comunicat al companiei.

Ciobotaru a lucrat 10 ani in cadrul Morgan Stanley, in ultima perioada fiind director executiv pentru piete de capital globale, fiind responsabil pe acoperirea statelor din regiune si din Africa.

Bogdan Ciobotaru va lucra birourile Renaissance din Londra si Moscova.

“Bogdan se potriveste perfect cu business-ul nostru si cu planurile Renaissance de crestere in Rusia, Comunitatea statelor independende, Europa Centrala si de Est si Africa. Recrutarea lui Bogdan in echipa intareste eforturile noastre de a construi un centru international de execelenta in produsele financiare ”, a declarat John Porter, Head of Financing Group, Renaissance Capital.

Ciobotaru a absolvit Academia de Studii Economice in 2000, iar incepand cu 2001 s-a angajat la Morgan Stanley.

Rusii de la Renaissance Capital au anuntat ca vizeaza intermedierea viitoarele privatizari si listari care vor fi facute pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in acest sens urmand sa isi deschida si primul birou in Romania.

Anuntul a venit dupa ce consortiul format din Renaissance Capoital, BT Securities, EFG Eurobank Securities si Romcapital, a castigat concursul pentru selectarea brokerului care se va ocupa de oferta publica de la Petrom, estimata la 500 milioane de euro.

Biroul ce va fi deschis in Bucuresti va oferi servicii de fuziuni si achizitii, consultanta in procesul de privatizare si finantare pentru companii locale. Renaissance Capital lucreaza in prezent la doua mandate pe zona de fuziuni si achizitii pentru clientii romani din sectorul privat si intentioneaza sa urmareasca privatizarile si oferte viitoare in industrii cum ar fi cel de petrol si gaze, utilitati, sectorul bancar, cel al bunurilor de consum si al infrastructurii.

Mai citeste si:

A doua privatizare Petrom - Intre nevoia statului de cash si dezvoltarea pietei de capital
10 intrebari si raspunsuri despre oferta Petrom


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Morgan Stanley a cumparat America House din Piata Victoriei