Nabucco reduce, indirect, pretul tinta al actiunilor Transgaz

Raiffeisen Capital&Investment a redus pretul tinta al actiunilor Transgaz cu 1,5%, de la 289,5 lei la 285 lei, anticipand ca impactul imbunatatirii rezultatelor operationale va fi anulat de costurile legate de proiectul Nabucco, insa a mentinut recomandarea "pastreaza" adresata investitorilor, scrie Mediafax.

Recomandarea de mentine este justificata de faptul ca pretul tinta al Transgaz (TGN) este mai mare cu circa 12% fata de cotatia actuala a actiunilor, se arata intr-o nota a Raiffeisen Capital & Investment.

Titlurile Transgaz se aflau in crestere cu 0,51% vineri la 15:37, la 254,5 lei.

Rezultatele operationale ale Transgaz in primul trimestru au depasit asteptarile analistilor Raiffeisen, ca urmare a costurilor materiale si terte mai mici ale companiei, in timp ce costurile financiare au fost mai mari decat se anticipa.

Raiffeisen estimeaza ca Transgaz va trebui sa contribuie cu aproximativ 50 de milioane de lei in acest an la Nabucco International, pentru a acoperi costuri operationale si legate de proiectare, respectiv 30 de milioane de lei in 2012, suma ce ar putea fi revizuita.

Transgaz este partener cu alte cinci companii in proiectul Nabucco, respectiv OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgarian Energy Holding, Botas (Turcia) si RWE (Germania).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri