Analistii Target Capital recomanda cumpararea titlurilor Fondului Proprietatea, estimand un pret-tinta de 0,71 lei, in urmatoarele 12 luni.
Fondul Proprietatea s-a listat la BVB pe 25 ianuarie, pretul de deschidere fiind de 0,602 lei. A devenit imediat cea mai tranzactionata companie de la Bursa, in timp ce titlurile au fluctuat in intervalul 0.485 – 0,6495 lei, de la listare.

Capitalizarea companiei a scazut in intervalul analizat cu 23%. In primul trimestru al acestui an, profitul Fondului Proprietatea a fost de 14 milioane de lei.

In analiza FP, autorul Andrei Radulescu, senior analist Target Capital, a luat in considerare sapte scenarii de referinta si doua alternative.
Prin ponderarea rezultatelor obtinute prin cele 9 scenarii am obtinut un pret pentru titlurile FP de 0,71 lei.

“Avand in vedere potentialul de evolutie pe termen mediu recomandam cumpararea** titlurilor FP, dar atragem atentia cu privire la factorii de risc din prag extern si din plan intern. Se mentioneaza si riscurile specifice companiei: presiunile in crestere pe partea ofertei de titluri FP, litigiile cu societatile controlate de stat, expunerea sectoriala concentrate”, se arata in raportul de analiza.

Intr-un scenariu macroeconomic si bursier predominant favorabil titlurile FP ar putea urca pana la 1,2 lei, cu etape intermediare la 0,59 lei, 0,63 lei, 0,67 lei, 0,83 lei, 0,99 lei, respectiv 1,15 lei.

Intr-un scenariu macroeconomic si bursier predominant nefavorabil titlurile FP ar putea sa scada pana la 0,44 lei, sustine Radulescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri