Franklin Templeton promoveaza Fondul Proprietatea la straini

Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investitii si administrator unic al Fondului Proprietatea, organizeaza o serie de evenimente pentru investitori in scopul de a creste vizibilitatea Fondului, a strategiei sale de investitii si a oportunitatilor pentru investitorii institutionali straini, se arata intr-un comunicat remis de companie.

Aceste evenimente vor fi organizate in importante centre financiare europene in prima parte a lunii iunie si in anumite locatii in afara Europei in iulie.

„Asteptam cu interes aceste evenimente cu investitorii la nivel international prin care continuam sa crestem vizibilitatea Fondului Proprietatea ca o oportunitate importanta pentru investitorii straini. Am promovat Fondul si beneficiile de a investi in Romania inca de la inceputul mandatului nostru de administrator de fond. Deja avem un program foarte incarcat de intalniri cu numerosi investitori institutionali ceea ce demonstreaza interesul pe care Fondul Proprietatea il genereaza”, a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al FP.

De la sfarsitul anului trecut, participatia investitorilor institutionali in structura actionariatului fondului a crescut cu peste 10 procente.

Templeton a planificat peste 40 de intalniri cu investitori institutionali printre care enumeram fonduri de pensii si fonduri hedge cu expunere in piete emergente sau de frontiera. Intalnirile vor avea loc in urmatoarele orase europene: Londra, Varsovia, Stockholm, Frankfurt si Paris.

Statul a pierdut controlul in AGA de la Fondul Proprietatea (FP) dupa ce ANRP a emis si transmis Depozitarului Central titluri de conversie pentru 10,1% din actiunile Fondului Proprietatea (FP), de cinci ori mai mult decat in primele trei saptamani de la reluarea conversiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri