Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis prelungirea sedintei cu 15 minute, programul normal de tranzactionare urmand sa se inchida la ora 16:45. Noul orar se va suprapune cu deschiderea Bursei de la New York.
“A fost o ajustare a pietei derivatelor la piata spot, dar motivul initial a fost evident acela de a prinde deschiderea Bursei din SUA”, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.

Consiliul Bursei a aprobat miercuri modifcarea specificatiilor contractelor futures in vederea alinierii programului de tranzactionare corespunzator acestora la prelungirea sedintei de tranzactionare pana la 16:45.

Contractele futures pentru care s-a aprobat modificarea specificatiilor sunt cele disponibile la tranzactionare pe piata reglementata la termen, avand ca active suport actiuni, indici, marfuri si curs valutar, precum si contractele BVB Futures si ROTX Futures, inregistrate la CNVM, dar nelistate inca.

Derivatele pe actiunile BVB sunt programate sa ajunga in piata pe data de 15 iulie, societatea de brokeraj IFB Finwest fiind market maker pe acest contract.

De asemenea, administratorii BVB au mai decis ca reducerea cu 10% a comisionului pentru firmele de brokeraj ce activeaza ca market makeri sa intre in vigoare incepand cu data de 10 iunie, anul curent.

Stere Farmache a fost ales ca membru titular in cadrul Comisiei de Reglementare, Dezvoltare Produse Noi, si ca membru supleant in cadrul Comisiei de Admitere la Tranzactionare, pentru pozitiile vacante din cadrul celor doua comisii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri