“A fost o ajustare a pietei derivatelor la piata spot, dar motivul initial a fost evident acela de a prinde deschiderea Bursei din SUA”, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.

Consiliul Bursei a aprobat miercuri modifcarea specificatiilor contractelor futures in vederea alinierii programului de tranzactionare corespunzator acestora la prelungirea sedintei de tranzactionare pana la 16:45.

Contractele futures pentru care s-a aprobat modificarea specificatiilor sunt cele disponibile la tranzactionare pe piata reglementata la termen, avand ca active suport actiuni, indici, marfuri si curs valutar, precum si contractele BVB Futures si ROTX Futures, inregistrate la CNVM, dar nelistate inca.

Citeste si:

Derivatele pe actiunile BVB sunt programate sa ajunga in piata pe data de 15 iulie, societatea de brokeraj IFB Finwest fiind market maker pe acest contract.

De asemenea, administratorii BVB au mai decis ca reducerea cu 10% a comisionului pentru firmele de brokeraj ce activeaza ca market makeri sa intre in vigoare incepand cu data de 10 iunie, anul curent.

Stere Farmache a fost ales ca membru titular in cadrul Comisiei de Reglementare, Dezvoltare Produse Noi, si ca membru supleant in cadrul Comisiei de Admitere la Tranzactionare, pentru pozitiile vacante din cadrul celor doua comisii.