Investitorii straini si fondurile de investitii din afara Romaniei au fost, in mai, cumparatori neti pe BVB pentru a doua luna consecutiva, retailul romanesc aflandu-se preponderent la vanzare.
Neluand in considerare tranzactiile cu titluri Erste (EBS) si Fondul Proprietatea (FP), care se desfasoara pe conturile agregate, fondurile straine de investitii au adus pe Bursa luna trecuta doua milioane de euro. De cealalta parte, firmele romanesti au realizat achizitii nete de 2,8 milioane euro.

In schimb, persoanele fizice din Romania au realizat vanzari de 2,9 milioane euro.

Retail-ul local a facut achizitii luna trecuta prin intermediul a 4,135 conturi, la vanzare fiind inregistrate 6.478 conturi. Ambele cifre sunt in crestere usoara fata de aprilie.

In privinta conturilor agregate, acolo unde se desfasoara schimburile cu actiuni FP, balanta tranzactiilor a inclinat spre vanzari nete de un milion de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri