Fondurile mutuale au atras 43 mil. euro in luna mai

Numarul persoanelor care investesc in fondurile mutuale a urcat luna trecuta cu 626 pana la 232.406, potrivit datelor trimise de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF). Ritmul cresterii a coborat insa in ultimele saptamani.

Fondurile monetare au continuat sa aiba cei mai multi investitori (115.798), in vreme ce fondurile ce investesc in actiuni se plaseaza pe ultimul loc (12,129 investitori).

Volumul activelor nete inregistrat la finele lunii mai de fondurile deschise a fost de 1,56 miliarde euro, cu circa 2% mai mult decat luna anterioara. Cele 58 de fonduri deschise de investitii au reusit sa atraga un total de 43 milioane euro de la investitori.

Fondul monetar Simfonia 1, administrat de catre BRD, a reusit sa atraga cei mai multi bani in mai, totalul net ajungand la 59,4 milioane lei. Pe locul doi s-a aflat ComodisRO, administrat de OTP Asset Management, cu subscrieri nete de 33,4 milioane lei.

Raiffeisen Asset Management se afla pe primul loc in topul administratorilor, cu o cota de piata de 38,42%. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Erste si BRD, care controleaza 37,76%, respectiv 10,65% din piata.

Cel mai mare randament pe ultimele 12 luni este generat de fondul de investitii in actiuni BCR Expert, acesta aducand investitorilor castiguri de 19,5%. Pe segmentul diversificate, OTP BalansisRO este campionul randamentelor, cu un plus de 16,4%. In privinta fondurilor monetare, cea mai mare crestere este adusa de Certinvest monetar (+7,9%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri