Presedintele Traian Basescu cere Parlamentului reexaminarea unei legi care stabileste pentru 31 decembrie 2014 finalizarea procedurilor de admitere la tranzactionare prin BVB a pachetelor de actiuni de minim de 5% ale companiilor din "Fondul Proprietatea" in care statul este actionar majoritar.
"Prin alineatul (1) al art. 11 din Legea nr. 247/2005 s-a instituit obligatia pentru ministerele si autoritatile publice prevazute de lege sa initieze procedurile necesare pentru derularea de oferte publice initiale sau secundare de vanzare pentru pachete de actiuni de minim de 5% emise de societatile comerciale, societatile nationale si companiile nationale prevazute in anexa la lege, in vederea admiterii actiunilor acestora la tranzactionare in sisteme de tranzactionare administrate de S.C. Bursa de Valori Bucuresti - S.A. Aceasta procedura de admitere la tranzactionare trebuia sa se finalizeze cel tarziu la 31 decembrie 2008. Actul normativ trimis spre promulgare modifica aceasta data astfel incat finalizarea procedurilor de admitere la tranzactionare se va realiza cel tarziu la 31 decembrie 2014", scrie Basescu, potrivit Mediafax.

Seful statului mentioneaza ca este oportuna finalizarea in cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" in care statul roman este actionar majoritar.

Traian Basescu precizeaza ca acest lucru va contribui in mod semnificativ la cresterea pretului actiunilor "Fondul Proprietatea", oferind statului roman resursele necesare pentru acoperirea cererilor de despagubire pentru cat mai multi fosti proprietari care si-au pierdut proprietatile in perioada comunista.

"Totodata, privatizarea participatiilor statului roman prin intermediul Bursei de Valori asigura gradul de transparenta necesar atat procesului de privatizare, cat si al actului de administrare. Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, urmand ca Parlamentul sa decida asupra acesteia", se arata in cererea lui Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri