Majoritatea burselor europene revenisera pe plus in timpul zilei de luni, in vreme ce predeschiderea pietei de la New York parea sa indice o sedinta pozitiva. Cresterile vin dupa sase saptamani consecutive de scaderi, timp in care indicele Dow Jones a ajuns sub cel mai jos nivel inregistrat in uiltimele trei luni.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost inchisa in prima zi a saptamanii, datorita sarbatorii legale a Rusaliilor.

Cu circa doua ore inaintea inchiderii sedintelor de tranzactionare de luni, DAX, principalul indice al Bursei de la Frankfurt, castiga 0,36%, o evolutie usor mai buna fiind notata in dreptul indicelui britanic FTSE 100 (+0,45%).

In Franta, indicele CAC40 inregistra variatii pozitive cuprinse intre 0,4 si 0,45%. In centrul Europei, bursa din Polonia era in urcare cu 0,15%.

Per ansamblu, bursele de pe continent avansau cu 0,42%, evolutie evidentiata de indicele benchmark Stoxx Europe 600.

Piata de la New York era de asemenea asteptata sa deschida cu aprecieri modeste, dupa ce in predeschidere investitorii urcasera pretul contractelor futures jucate pe Dow Jones si S&P 500.

Toti indicii bursei americane au inchis ziua de vineri cu scaderi de peste 1%, marcand astfel cea de-a sasea saptamana consecutiva de corectii. Tot in ultima sedinta de saptamana trecuta, indicele Dow Jones a terminat sub pragul psihologic de 12.000 de puncte, care nu a mai fost batut din luna martie.

In SUA nu sunt asteptate luni date macroeconomice importante, atentia investitorilor fiind indreptata spre doua tranzactii importante ce au fost anuntate cu o seara in urma. Producatorul de imbracaminte VF Corp. va cumpara Timberland Co. pentru circa doua miliarde de dolari. Actiunile Timberland au crescut in predeschidere cu peste 40%.

De asemenea, actiunile Wendy’s/Arby’s Group au inregistrat un plus de 7% dupa ce lantul de restaurante a confirmat vanzarea Arby’s catre un grup de private equity, condus de Roark Capital Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri