Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost inchisa in prima zi a saptamanii, datorita sarbatorii legale a Rusaliilor.

Cu circa doua ore inaintea inchiderii sedintelor de tranzactionare de luni, DAX, principalul indice al Bursei de la Frankfurt, castiga 0,36%, o evolutie usor mai buna fiind notata in dreptul indicelui britanic FTSE 100 (+0,45%).

In Franta, indicele CAC40 inregistra variatii pozitive cuprinse intre 0,4 si 0,45%. In centrul Europei, bursa din Polonia era in urcare cu 0,15%.

Per ansamblu, bursele de pe continent avansau cu 0,42%, evolutie evidentiata de indicele benchmark Stoxx Europe 600.

Citeste si:

Piata de la New York era de asemenea asteptata sa deschida cu aprecieri modeste, dupa ce in predeschidere investitorii urcasera pretul contractelor futures jucate pe Dow Jones si S&P 500.

Toti indicii bursei americane au inchis ziua de vineri cu scaderi de peste 1%, marcand astfel cea de-a sasea saptamana consecutiva de corectii. Tot in ultima sedinta de saptamana trecuta, indicele Dow Jones a terminat sub pragul psihologic de 12.000 de puncte, care nu a mai fost batut din luna martie.

In SUA nu sunt asteptate luni date macroeconomice importante, atentia investitorilor fiind indreptata spre doua tranzactii importante ce au fost anuntate cu o seara in urma. Producatorul de imbracaminte VF Corp. va cumpara Timberland Co. pentru circa doua miliarde de dolari. Actiunile Timberland au crescut in predeschidere cu peste 40%.

De asemenea, actiunile Wendy’s/Arby’s Group au inregistrat un plus de 7% dupa ce lantul de restaurante a confirmat vanzarea Arby’s catre un grup de private equity, condus de Roark Capital Group.