Firmele omului de afaceri Florin Pogonaru vor rascumpara titlurile Prodplast Imobiliare (PPLI) de la actionarii nemultumiti ca societatea nu se tranzactioneaza pe o piata reglementata. Pretul de achizitie va fi stabilit de catre un evaluator independent.
Compania este in prezent listata pe sistemul alternativ (ATS) al Bursei de la Sibiu (SIBEX).

“Aceasta oferta va fi demarata in conformitate cu ordonanta CNVM. Nu am stabilit pretul; acesta va fi decis de o societate de evaluare independenta. Obiectivul meu nu este sa o delistez, dar daca rascumpararea va merge bine, iau in calcul si aceasta posibilitate”, a declarat Florin Pogonaru.

Adunarea Generala Extraordinara a PPLI a respins miercuri adoptarea unei hotarari privind admiterea sau nu la tranzactionare pe o piata reglementata. Si programul de rascumparare a pana la 10% din titluri a fost respins in AGEA.

Listarea pe o piata reglementata a fost ceruta in trecut de o parte din actionarii companiei, printre care si fondul de investitii Broadhurst, condus de Siminel Andrei. Acesta s-a retras din actionariat dupa ce si-a vandut in martie titlurile pentru 18,1 milioane lei.

Prodplast Imobiliare a rezultat in urma divizarii Prodplast (PPL), preluand activele imobiliare ale companiei.

Prodplast este listata in piata spot a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Comisia Nationala a Valorilor Imobiliare l-a obligat pe Florin Pogonaru sa faca oferta publica de preluare pentru aceasta societate, dupa ce a depasit pragul de 33% din actiunile PPL, o astfel de oferta fiind ceruta cu insistenta si de catre Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital.

„In acest caz nu am stabilit nimic. Nu pot spune o data exacta cand va fi demarata oferta publica de la PPL”, a mentionat Pogonaru



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri