Femeile au sanse mai mari sa faca bani pe bursa si din investitii in general, deoarece isi asuma riscuri putine, arata un studiu recent al Barclays Capital si Ledbury Research. In schimb, barbatii au inceput sa ia decizii din ce in ce mai proaste, scrie marketwatch.com.
Istoria recenta nu a fost deloc in favoarea barbatilor, fie ca vorbim despre politicieni, asa cum este cazul americanilor Bill Clinton, John Ensign sau Arnold Schwarzenegger – toti implicati in scandaluri sexuale, sau de barbati care activeaza in domeniul financiar, precum fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

Femeile prefera sa adopte o strategie pe termen lung, de „buy and hold”, releva studiul Barclays. Acest lucru se intampla datorita faptului ca nu sunt atat de increzatoare, sau atat de prea increzatoare, precum barbatii.

„Este mai probabil ca femeile sa aiba o dorinta de auto-control financiar mai mare decat barbatii”, se mentioneaza in studiu.

Un raport al bancii Merril Lynch arata ca 35% dintre femei isi mentin investitiile pe un orizont de timp prea lung, comparativ cu procentul de 47% inregistrat in cazul barbatilor.

Un alt studiu academic din 2009 releva ca femeile castiga cu 1% mai mult din investitii decat barbatii. Profesorii de finante Brad Barber si Terrance Odean spun ca randamentele ajustate la risc inregistrate de catre femei le depasesc in general pe cele ale barbatilor. Pe scurt, femeile tranzactioneaza mai putin frecvent, detin portofolii mai putin volatile si se pot astepta la castiguri mai mari.

Femeile au in general o aversiune fata de risc mai ridicata decat barbatii, de cele mai mult ele incercand sa evite situatiile incerte, arata o cercetare din 2001. De asemenea, evenimentele negative precum dezastrele naturale, atacurile teroriste sau crizele financiare le fac pe femei mai degraba tematoare decat furioase, spre deosebire de barbati in cazul carora se inregistreaza o situatie inversa.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri