Istoria recenta nu a fost deloc in favoarea barbatilor, fie ca vorbim despre politicieni, asa cum este cazul americanilor Bill Clinton, John Ensign sau Arnold Schwarzenegger – toti implicati in scandaluri sexuale, sau de barbati care activeaza in domeniul financiar, precum fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

Femeile prefera sa adopte o strategie pe termen lung, de „buy and hold”, releva studiul Barclays. Acest lucru se intampla datorita faptului ca nu sunt atat de increzatoare, sau atat de prea increzatoare, precum barbatii.

„Este mai probabil ca femeile sa aiba o dorinta de auto-control financiar mai mare decat barbatii”, se mentioneaza in studiu.

Un raport al bancii Merril Lynch arata ca 35% dintre femei isi mentin investitiile pe un orizont de timp prea lung, comparativ cu procentul de 47% inregistrat in cazul barbatilor.

Citeste si:

Un alt studiu academic din 2009 releva ca femeile castiga cu 1% mai mult din investitii decat barbatii. Profesorii de finante Brad Barber si Terrance Odean spun ca randamentele ajustate la risc inregistrate de catre femei le depasesc in general pe cele ale barbatilor. Pe scurt, femeile tranzactioneaza mai putin frecvent, detin portofolii mai putin volatile si se pot astepta la castiguri mai mari.

Femeile au in general o aversiune fata de risc mai ridicata decat barbatii, de cele mai mult ele incercand sa evite situatiile incerte, arata o cercetare din 2001. De asemenea, evenimentele negative precum dezastrele naturale, atacurile teroriste sau crizele financiare le fac pe femei mai degraba tematoare decat furioase, spre deosebire de barbati in cazul carora se inregistreaza o situatie inversa.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net