Investitorii ar putea reveni pe bursa de la Tokio, noteaza Reuters, dar numai daca Japonia poate depasi impasul politic care blocheaza masurile necesare pentru a face fata dezastrului din sectorul nuclear si supraindatorarii publice.

Cele mai atent analizate sunt companiile mari, care au devenit ieftine dupa ce piata s-a prabusit in ultimele luni, si au demonstrat ca pot rezista in pofida problemelor de aprovizionare si capacitatii de productie, care este acum repusa in functiune intr-un ritm mai rapid decat cele mai optimiste asteptari.

Datele Thomson Reuters StarMine arata ca bursa din Japonia se tranzactioneaza la cel mai mare discount din randul statelor cu burse dezvoltate, la numai de opt ori valoarea profiturilor viitoare, comparativ cu 10,5 ori in Asia si 12,7 ori in Statele Unite.

Citeste si:

Asta inseamna ca bursa din Japonia se tranzactioneaza la aproximativ acelasi nivel cu Argentina si Romania, potrivit Starmine.

Cutremurul urmat de un val tsunami si criza nucleara de la centrala de la Fukushima au impins Japonia in recesiune, cu o scadere a economiei de 0,9% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut.