Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftina precum pietele din Romania sau Argentina, dupa ce cotatiile de la Tokyo a scazut puternic in urma cutremurului din martie si a problemelor de la centrala nucleara de la Fukushima, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.
Investitorii ar putea reveni pe bursa de la Tokio, noteaza Reuters, dar numai daca Japonia poate depasi impasul politic care blocheaza masurile necesare pentru a face fata dezastrului din sectorul nuclear si supraindatorarii publice.

Cele mai atent analizate sunt companiile mari, care au devenit ieftine dupa ce piata s-a prabusit in ultimele luni, si au demonstrat ca pot rezista in pofida problemelor de aprovizionare si capacitatii de productie, care este acum repusa in functiune intr-un ritm mai rapid decat cele mai optimiste asteptari.

Datele Thomson Reuters StarMine arata ca bursa din Japonia se tranzactioneaza la cel mai mare discount din randul statelor cu burse dezvoltate, la numai de opt ori valoarea profiturilor viitoare, comparativ cu 10,5 ori in Asia si 12,7 ori in Statele Unite.

Asta inseamna ca bursa din Japonia se tranzactioneaza la aproximativ acelasi nivel cu Argentina si Romania, potrivit Starmine.

Cutremurul urmat de un val tsunami si criza nucleara de la centrala de la Fukushima au impins Japonia in recesiune, cu o scadere a economiei de 0,9% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri