Compania PCC SE a anuntat ca actioneaza in mod concertat cu fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detinand impreuna 31,3% din actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT).

Asadar, PCC SE controleaza direct 17,28% din actiunile Oltchim, iar fondul detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

De asemenea, cele doua companii actioneaza concertat cu doi directori din PCC, Wojciech Zaremba si Adam Lamentowicz, si un avocat al companiei inregistrate in Germania, Livia Constantinescu. Cele trei persoane detin fiecare participatii de 0,00145% din capitalul Oltchim.

PCC SE si Carlson au convenit astfel sa participe impreuna la procesul de privatizare a Oltchim, odata ce acesta va fi initiat, pentru a implementa planul de afaceri al PCC SE la Oltchim SA.

„Carlson a fost de acord cu strategia PCC SE pentru Oltchim, concentrata pe nevoia unei restructurari urgente. Din experienta pe care o are Carlson, ca investitor in companii aflate in dificultate, singura optiune viabila pentru Oltchim este reprezentata de un proces de restructurare rapid si profund”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de PCC.

In urma achizitionarii de actiuni la Oltchim, reprezentantii Carlson Ventures au avut posibilitatea de a se intalni si de a purta discutii cu conducerea Oltchim, arata PCC. „Ca urmare a acestor intalniri, Carlson considera ca managementul Oltchim SA nu are un plan real de restructurare pentru Oltchim SA”.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim.

Guvernul intentioneaza sa vanda pana la sfarsitul acestui an pachetul de actiuni Oltchim ramas in proprietatea statului si sa identifice in urmatoarele luni o solutie pentru datoriile combinatului, potrivit scrisorii de intentie convenita cu FMI in urma misiunii de evaluare din aprilie-mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cel mai consecvent petitor al Oltchim nu cedeaza
Setari Cookie-uri