Patru din cei noua administratori ai Bursei de la Bucuresti au votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare (AGEA), programata la sfarsitul acestei saptamani, a punctului care se refera la aprobarea in principiu a fuziunii dintre BVB si Sibex

Acestia sunt Stere Farmache, presedintele BVB, Mircea Botta presedintele Romcapital, Siminel Andrei, directorul general al NCH Advisors, si Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

In favoarea includerii pe ordinea de zi a punctului 2 din convocator au fost Ciprian Zah, Cosmin Gheorghiu, Ionel Uleia, Lucian Isac si Octavian Molnar.

Konieczny mentioneaza intr-un comunicat oficial ca membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex (direct sau indirect) se afla intr-un evident conflict de interese si nu ar trebui sa voteze nicio hotarare a Consiliului Bursei referitoare la Sibex.

Fuziunea de principiu cu Sibex a fost aprobata de catre actionarii Bursei din Sibiu acum doua luni. In schimb, discutiile privind fuziunea au fost amanate in cazul BVB, din cauza neintrunirii cvorumului la AGA de la sfarsitul lui aprilie.

Urmatoarea adunare a actionarilor BVB este programata pentru data de 24/25 iunie.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri