Patru din cei noua administratori ai Bursei de la Bucuresti au votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare (AGEA), programata la sfarsitul acestei saptamani, a punctului care se refera la aprobarea in principiu a fuziunii dintre BVB si Sibex

Acestia sunt Stere Farmache, presedintele BVB, Mircea Botta presedintele Romcapital, Siminel Andrei, directorul general al NCH Advisors, si Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

In favoarea includerii pe ordinea de zi a punctului 2 din convocator au fost Ciprian Zah, Cosmin Gheorghiu, Ionel Uleia, Lucian Isac si Octavian Molnar.

Konieczny mentioneaza intr-un comunicat oficial ca membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex (direct sau indirect) se afla intr-un evident conflict de interese si nu ar trebui sa voteze nicio hotarare a Consiliului Bursei referitoare la Sibex.

Fuziunea de principiu cu Sibex a fost aprobata de catre actionarii Bursei din Sibiu acum doua luni. In schimb, discutiile privind fuziunea au fost amanate in cazul BVB, din cauza neintrunirii cvorumului la AGA de la sfarsitul lui aprilie.

Urmatoarea adunare a actionarilor BVB este programata pentru data de 24/25 iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cele mai mari companii de pe bursa bifeaza un an peste asteptari. Cum arata cifrele pe 2017