Transelectrica spera sa obtina 80 milioane euro din vanzarea unui pachet de 15% din participatia Ministerului Economiei, operatiune estimata sa aiba loc in acest an, a declarat directorul general al companiei, Horia Hahaianu.

El a adaugat ca, pe langa vanzarea acestui pachet de 15%, compania mai vrea sa mai scoata pe piata de capital un pachet adiacent de 12%, in urma unei majorari de capital, scrie Mediafax.

Hahaianu a afirmat ca vanzarea celor doua pachete de actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti va avea loc concomitent in acest an.

Declaratiile au fost facute cu ocazia inaugurarii primei statii de alimentare a masinilor electrice din Romania.

Conform unei anexe la scrisoare de intentie cu FMI, Guvernul s-a angajat sa vanda o participatie de 20% din CFR Marfa, maxim 20% din Tarom, 10% din Petrom, 15% din Transelectrica, 15% din Transgaz, 15% din Romgaz si cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Guvernul va selecta pana in luna iulie consultanti juridici pentru pachetele care urmeaza sa fie vandute la aceste companii.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie declara la inceputul acestei luni ca ministerul spera sa obtina intre doua si trei miliarde de euro din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni la patru companii unde statul este actionar, bani care vor merge catre asistenta sociala si asigurarea finantarii pentru o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 73,68% din capital. Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Dividendele, colacul de salvare al bursei pe timpul pandemiei
Setari Cookie-uri