Trei pachete de actiuni reprezentand 0,26% din capitalul Fondul Proprietatea (FP) au fost transferate pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), unde partile negociaza direct, pentru 19,87 de milioane de lei (4,6 milioane de euro).
Cele 36,5 milioane de actiunie au fost cedate la un pret de 0,5445 lei pe unitate, cu 0,27% sub referinta de marti, scrie Mediafax.

Pe piata principala, actiunile FP sunt cotate la 0,545 lei, pe un rulaj de 3,9 milioane lei.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

In luna mai, Ministerul Finantelor Publice a cedat actiuni reprezentand 11,54% din capitalul social al Fondului, pentru despagubiri, prin 1.331 de conversii. Titlurile au fost transferate catre 956 de persoane.

Astfel, la 31 mai investitorii locali controlau 42,23% din actiunile Fondului, Ministerul Finantelor detinea 25,25%, iar restul de 32,52% erau in portofoliile investitorilor straini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri