Omul de afaceri Dan Admaescu si-a continuat seria de achizitii inceput in acest an, dupa Academia Catavencu si Hotel Intercontinental, acesta cumparand pachetul de 27% din actiunile Astra Asigurari detinute de catre Uniqa. Valoarea tranzactiei a fost de 106 milioane lei (aproape 25 milioane euro).
"The Nova Group Romania confirma preluarea pachetului de actiuni de la Uniqa Group Austria, conform anuntului realizat anul trecut. Uniqa Group Austria a iesit din actionariatul Astra Asigurari prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei catre actionarul majoritar al companiei Astra Asigurari, TNG - The Nova Group", se mentioneaza intr-un comunicat al TNG

Anterior tranzactiilor, Adamescu controla prin The Nova Group Investments Romania 72,68% din actiunile Astra. Dupa ce a preluat participatia de la Uniqa, omul de afaceri a ajuns sa detina 99,7% din titlurile companiei de asigurari.

Schimburile au fost realizate in piata RASDAQ, cel mai mare pachet fiind cedat la pretul de 5,415 lei/actiune, in scadere cu 16,7% fata de referinta.

La pretul la care a vandut Uniqa participatia, Astra este evaluata la 392,6 milioane lei (92,4 milioane euro), in timp ce in functie de cotatia din piata principala, capitalizarea Astra este de 470,9 milioane lei (110,8 milioane euro).

Uniqa a intrat in actionariatul Astra in 2005 si a platit pentru pachetul vandut miercuri suma de 36,17 milioane de lei.

Astra este cel mai mare asigurator local dupa volumul primelor subscrise in 2010, care s-au ridicat la circa 1,1 miliarde de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri