Broker Cluj (BRK), singura societate de intermediere listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a iesit din actionariatul producatorului de abrazivi Carbochim (CBC), incasand 3,5 milioane lei.

Acesta este cel de-al doilea exit realizat de Broker Cluj in iunie, saptamana trecuta societatea renuntand la aproape toate titlurile pe care le detinea la Faimar Baia Mare (FMAR) pentru 0,85 milioane lei.

Firma din Cluj controla 444.000 de actiuni CBC, reprezentand 11,4% din capitalul social. Tranzactia a fost realoizata la pretul de 8 lei/unitate.

“Incercam sa lichidizam pozitiile, sa iesim de pe societati care nu sunt lichide si sa intram pe altele mai lichide. Totul este de vanzare, avem un portofoliul propriu si incercam cu orice ocazie sa cumparam ieftin si sa vindem scump. Vom continua sa vindem, iar banii vor fi reinvestiti in actiuni pe care le consideram subevaluate”, a declarat Grigore Chis, directorul general al Broker Cluj.

Potrivit acestuia, societatea de intermediere are in prezent un pachet de actiuni listate si nelistate evaluat la aproximativ 93 milioane lei (22 milioane euro).

Din actionariatul Carbochim a mai iesit joi si SIF Banat Crisana (SIF1). Societatea a vandut putin peste 13% din producatorul de abrazivi pentru 4 milioane lei.

Actiunile Carbochim inregistrau al doilea cel mai mare rulaj din piata, de 5,8 milioane lei, la doua ore de la deschiderea sedintei de joi. Pretul titlurilor CBC era in scadere cu 15%, maximul admis pe bursa, pana la nivelul de 7,82 lei/unitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Sfatul unui broker pe bursă în timpul crizei: Ai sânge rece, sau stai spectator!
Setari Cookie-uri