Cotatia UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a inregistrat cea mai mare scadere, de pana la 8,9%, pana la ora 12:48 (13:48 ora Romaniei). Intesa Sanpaolo, a doua mare banca din Italia dupa active, s-a prabusit cu pana la 7,2%. Ambele cotatii au fost suspendate pentu scurt timp.

Moody's a avertizat ca ar putea retrograda 13 banci din Italia, inclusiv Intesa Sanpaolo, intrucat aceastea ar deveni vulnerabile in cazul unei revizuiri in scadere a ratingului guvernului italian.

Agentia de evaluare financiara a afirmat, saptamana trecuta, ca ratingul de tara al Italiei ar putea fi inrautatit din cauza incetinirii cresterii economice si a posibilitatii majorarii costurilor de finantare in contextul crizei datoriilor suverane.

Citeste si:

Unione di Banche Italiane, a patra mare banca din Italia, a scazut cu 5%, la 3,63 euro, sub pretul la care vrea sa vanda titluri noi printr-o emisiune de actiuni in valoare de un miliard de euro, programata sa se incheie vineri.
Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania prin Intesa Sanpaolo Bank, in timp ce UniCredit controleaza UniCredit Tiriac Bank.