Mobius crede ca problemele din zona euro sunt maruntis pentru China

Rezolvarea crizei din zona euro ar fi "maruntis" pentru China, stat cu cele mai mari rezerve valutare din lume, de circa 3.000 miliarde de dolari, a declarat presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, pentru postul american de televiziune CNBC, informeaza Mediafax.

Comentariile sefului Templeton Emerging Markets Group survin in contextul unei serii de vizite in mai multe state europene a premierului chinez, Wen Jiabao.

"Nu este nerealist sa stopeze China criza din zona euro. Chinezii au multi bani, iar Europa este o locatie naturala pentru diversificarea (investitiilor, n.r.). China are rezerve de circa 3.000 de miliarde de dolari si doar o mica parte din acestea ar putea ajuta la temperarea crizei din zona euro", a spus Mobius.

Datoria statelor din zona euro confruntate cu probleme ar reprezenta o investitie buna, a adaugat el.

"Dupa cum am vazut si in criza pietelor din Asia, acest tip de datorie poate fi o investitie buna. China se comporta ca un manager de fond si vrea profit. Vrea, de asemenea, sa fie vazuta intr-o lumina pozitiva de Europa", a afirmat Mobius.

Premierul chinez a declarat, marti, in timpul unei vizite in Germania, ca statul chinez ar putea investi, daca este necesar, in obligatiuni emise de unele state din zona euro cu probleme.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, in septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri