Comentariile sefului Templeton Emerging Markets Group survin in contextul unei serii de vizite in mai multe state europene a premierului chinez, Wen Jiabao.

"Nu este nerealist sa stopeze China criza din zona euro. Chinezii au multi bani, iar Europa este o locatie naturala pentru diversificarea (investitiilor, n.r.). China are rezerve de circa 3.000 de miliarde de dolari si doar o mica parte din acestea ar putea ajuta la temperarea crizei din zona euro", a spus Mobius.

Datoria statelor din zona euro confruntate cu probleme ar reprezenta o investitie buna, a adaugat el.

"Dupa cum am vazut si in criza pietelor din Asia, acest tip de datorie poate fi o investitie buna. China se comporta ca un manager de fond si vrea profit. Vrea, de asemenea, sa fie vazuta intr-o lumina pozitiva de Europa", a afirmat Mobius.

Citeste si:

Premierul chinez a declarat, marti, in timpul unei vizite in Germania, ca statul chinez ar putea investi, daca este necesar, in obligatiuni emise de unele state din zona euro cu probleme.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, in septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.