“Comunicatul de presa emis de biroul de presa al Oltchim pe 28.06.2011 arata ca directorul general al Oltchim este dispus sa accepte doar un proces de privatizare care-i va garanta ca nu-și va pierde pozitia de la Oltchim SA”, se mentioneaza intr-un comunicat al PCC.

Constantin Roibu incearca sa influenteze momentul privatizarii prin amanarea acesteia pe termen nelimitat si incearca sa afecteze alegerea investitorului care ar putea prelua Oltchim in procesul de privatizare, considera oficialii PCC.

„In mass-media, dl. Constantin Roibu isi creeaza imaginea de mentor al privatizarii Oltchim, exprimandu-și parerile despre ceea ce este avantajos pentru Oltchim, care companie este un investitor bun pentru Oltchim si cum sau cand ar trebui privatizat. (...) Ca atare, PCC SE considera ca domnul Roibu ar trebui sa demisioneze din funcția sa de la Oltchim si sa lase compania sa fie condusa de manageri profesionisti care ar putea oferi Oltchim o restructurare adevarata si realista”, se concluzioneaza in comunicatul PCC.

Citeste si:

Privatizarea Oltchim a fost un subiect intens dezbatut in acest an pe bursa, fiind si unul dintre motivele pentru care actiunile companiei cu datorii de 2,35 miliarde lei au crescut cu peste 800%.

In prima ora de tranzactionare a sedintei de joi, titlurile OLT scadeau cu 4,3%, pana la 1,77 lei/unitate.