Oferta Alro pentru aceasta vara a picat

Rusii de la Vimetco, actionarul majoritar de la Alro (ALR), au anuntat ca amana oferta publica secundara programata initial pentru acesta vara.

“Vimetco considera ca derularea ofertei publice secundare in acest moment nu intruneste cele mai bune interese ale Alro sau ale actionarilor sai”, se mentioneaza intr-un comunicat al producatorului de aluminiu.

Vimetco este inregistrata in Olanda, compania fiind controlata de omul de afaceri rus Vitali Masitki. Actionarul anuntase cu doua luni in urma ca vrea sa vanda maximum 20,96% din titlurile Alro din participatia de 87,96% pe care o are impreuna cu Conef.

La acea data, pachetul era evaluat pe Bursa la 575,9 milioane lei (138,9 milioane euro). In prezent, detinerea de 20,96% valoreaza 563,9 milioane lei (133,1 milioane euro).

Cu o saptamana in urma, o parte din analisti au subliniat faptul ca oferta ar putea sa nu mai aiba loc in conditiile in care pietele de actiuni au intrat pe o tendinta descendenta. De altfel, IPO-urile din Europa realizate in acest an nu au avut un succes foarte mare, 9 din 10 sfarsind prina esua.

Alro nu a mentionat o data exacta pentru oferta publica secundara. Compania este evaluata pe BVB la 2,69 miliarde lei, ultima cotatie a titlurilor ALR fiind de 3,77 lei/unitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri