Operatorul bursier american Nasdaq OMX este interesat de London Stock Exchange (LSE), grup care controleaza piata de capital londoneza, si ar putea relua eforturi de preluare abandonate in 2007, a afirmat o sursa apropiata situatiei pentru cotidianul american Wall Street Journal, (WSJ).
Actiunile LSE au urcat cu circa 6% joi, dupa ce grupul a renuntat la planuri de fuziune cu operatorul bursier canadian TMX Group, inaintea unui vot al actionarilor asupra tranzactiei. Actiunile Nasdaq au crescut cu 0,9% joi, potrivit Mediafax.

Analiza Nasdaq privind o posibila propunere pentru LSE se afla in stadiu preliminar, a spus sursa. Conducerea Nasdaq a urmarit cu interes discutiile TMX-LSE, au afirmat surse.

Nasdaq considera, inca, atractive afacerile importante ale LSE pe segmentul listarilor, au afirmat surse apropiate companiei. Aceste operatiuni ale LSE sunt motivul pentru care Nasdaq a lansat o oferta pentru operatorul bursier britanic in 2006. La momentul respectiv, LSE a refuzat, invocand pretul prea mic si dezinteresul pentru piata Americii de Nord.

O sursa apropiata situatiei a afirmat ca LSE nu va cauta o tranzactie cu Nasdaq, dar va analiza o propunere daca aceasta este facuta. Pana in prezent grupul britanic nu a fost abordat, au afirmat sursele.

Este, inca, neclar daca Nasdaq va lansa in final o oferta pentru LSE, avand in vedere o incercare esuata de achizitie a NYSE Euronext anul acesta.

Din acest motiv, directorul gneral al Nasdaq, Robert Greifeld, este mai precaut in privinta unor tranzactii cu alti operatori bursieri importanti, au afirmat surse apropiate situatiei.

In 2006, LSE a respins doua oferte ale Nasdaq din cauza pretului propus, situatie care a determinat compania americana sa renunte la planurile de preluare in 2007. In schimb, Nasdaq a preluat, in 2007, operatorul bursier suedez OMX AB, in urma unei tranzactii complexe.
Din 2007, actiunile LSE au scazut, din cauza competitiei crescute pe piata bursiera din Europa, astfel ca tranzactia ar putea fi mai atractiva pentru Nasdaq, noteaza WSJ.

Nasdaq OMX opereaza piata electronica NASDAQ de la New York si al mai multe burse din SUA si nordul Europei. LSE opereaza bursa de la Londra, dar si Borsa Italiana, din Milano.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri