Oficialii Bancii Transilvania cat si familia Silaghi spun ca moartea lui Claudiu Silaghi, unul dintre fondatorii BT, a fost determinata si de acuzele nefondate din dosarul de manipulare de piata, care a fost inchis in dimineata zilei de luni.
Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea achitarii lui Horia Ciorcila si a celorlalte persoane invinuite, inclusiv Claudiu Silaghi, in cazul privind presupusa manipulare a bursei, in urma acuzatiilor formulate in 2010 de catre DIICOT Cluj.

„Este regretabil faptul ca acest dosar a contribuit la decesul unuia dintre fondatorii BT, domnul Claudiu Silaghi, care a fost, de asemenea, membru al Consiliului de Administratie al bancii si al unor subsidiare ale Grupului Finanicar Banca Transilvania”, au declarat oficialii bancii intr-un comunicat de presa.

Claudiu Silaghi decedase pe 25 martie 2011 intr-o clinica austriaca, dupa ce pe 31 decembrie 2010 suferise un atac vascular cerebral.

“Din pacate, sentinta de astazi nu mai reprezinta decat o palida consolare pentru familia noastra. Ne putem gandi doar la reabilitarea memoriei tatalui nostru, Claudiu Silaghi, care a plecat dintre noi pe parcursul acestui proces, suferind enorm datorita acuzatiilor nedrepte aduse celor dragi lui si nerezistand presiunii insuportabile a acestor grave acuzatii ce s-au dovedit nefondate”, se mentioneaza intr-o declaratie de presa a familiei Silaghi.

Claudiu Silaghi a fost acuzat ca, in perioada 15 mai 2009 – 10 decembrie 2009, a actionat concertat cu ceilalti invinuiti, pe baza unor informatii obtinute de la un insider, Sergiu Dascal, cumparand actiuni ale bancii de pe Bursa de Valori Bucuresti, pe contul soacrei sale – Doina Cojocaru.

“Nicio hotarare judecatoreasca nu ii va putea da viata inapoi, dar, pentru amintirea lui si pentru noi, este important ca dreptatea in care a crezut atat de mult s-a realizat, in cele din urma, astazi”, spune familia Silaghi.

Sursa imagine: Banca Transilvania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri