Oficialii Bancii Transilvania cat si familia Silaghi spun ca moartea lui Claudiu Silaghi, unul dintre fondatorii BT, a fost determinata si de acuzele nefondate din dosarul de manipulare de piata, care a fost inchis in dimineata zilei de luni.
Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea achitarii lui Horia Ciorcila si a celorlalte persoane invinuite, inclusiv Claudiu Silaghi, in cazul privind presupusa manipulare a bursei, in urma acuzatiilor formulate in 2010 de catre DIICOT Cluj.

„Este regretabil faptul ca acest dosar a contribuit la decesul unuia dintre fondatorii BT, domnul Claudiu Silaghi, care a fost, de asemenea, membru al Consiliului de Administratie al bancii si al unor subsidiare ale Grupului Finanicar Banca Transilvania”, au declarat oficialii bancii intr-un comunicat de presa.

Claudiu Silaghi decedase pe 25 martie 2011 intr-o clinica austriaca, dupa ce pe 31 decembrie 2010 suferise un atac vascular cerebral.

“Din pacate, sentinta de astazi nu mai reprezinta decat o palida consolare pentru familia noastra. Ne putem gandi doar la reabilitarea memoriei tatalui nostru, Claudiu Silaghi, care a plecat dintre noi pe parcursul acestui proces, suferind enorm datorita acuzatiilor nedrepte aduse celor dragi lui si nerezistand presiunii insuportabile a acestor grave acuzatii ce s-au dovedit nefondate”, se mentioneaza intr-o declaratie de presa a familiei Silaghi.

Claudiu Silaghi a fost acuzat ca, in perioada 15 mai 2009 – 10 decembrie 2009, a actionat concertat cu ceilalti invinuiti, pe baza unor informatii obtinute de la un insider, Sergiu Dascal, cumparand actiuni ale bancii de pe Bursa de Valori Bucuresti, pe contul soacrei sale – Doina Cojocaru.

“Nicio hotarare judecatoreasca nu ii va putea da viata inapoi, dar, pentru amintirea lui si pentru noi, este important ca dreptatea in care a crezut atat de mult s-a realizat, in cele din urma, astazi”, spune familia Silaghi.

Sursa imagine: Banca Transilvania

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri