Raiffiesen Asset Management conduce topul societatii de administrare a investitiilor, pentru a doua luna in acest an, cu active totale de 2,29 miliarde lei si o cota de piata de 38,38%.
Fondurile deschise de investitii au raportat la finalul lunii iunie un volum al activelor nete de circa 1,58 miliarde euro, cu 1,3% mai mult decat in mai. Activele nete ale fondurilor inchise au fost de 0,053 miliarde euro, se arata in raportul Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Erste Asset Management, liderul clasamentului din ultimii ani, a avut la finalul lunii trecute active totale in valoare de 2,61 miliarde lei, cu o cota de 37,18% din total.

BRD Asset Management ocupa a treia pozitie in acest clasament, cu active de 825 milioane lei si o cota de 11,75% din totalul pietei.

Cel mai important SAI independent este tot Certinvest, ce ocupa pozitia a sasea in top, cu active de 107,4 milioane de lei si o cota de 1,53% din piata.

Subscrierile nete pe ansablul fondurilor deschise de investitii insumau la finele T2 peste 116 milioane euro, din care 42,6% se regasesc la fondurile monetare si peste 35% la fondurile denominate in euro.

Numarul de investitori a crescut in T2 fata de trimestrul anterior cu circa 2% ajungand la finele lunii iunie 235.418 investitori in fondurile deschise sau 327.852 investitori in total, daca adaugam si fondurile inchise.

In luna iunie, FDI OTP BlansisRo, administrat de SAI OTP Asset Management si-a schimbat denumirea si categoria devenind FDI Obligatiuni, iar SAI Raiffeisen si SAI Certinvest au lansat fiecare cate un nou fond deschis: FDI Raiffeisen Ron Flexi, fond monetar si FDI Certinvest Next Generation, fond diversificat flexibil.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri