Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital isi exprima consternarea fata de decizia CNVM prin care a aprobat Oferta Publica de Preluare Obligatorie a S. C. Prodplast S.A. la un pret de 1,27 lei/actiune.
Intr-un comunicat de presa, reprezentantii AIPC sustin ca firmele controlate de Florin Pogonaru nu au respectat mai multe ordonante CNVM, prin care se impunea stabilirea pretului in Oferta Publica de Preluare Obligatorie printr-un raport de evaluare, au continuat sa cumpere actiuni din piata declarand o noua situatie de concertare cu aceste actiuni nou cumparate, in speranta ca acest pret nou de cumparare sa fie considerat si pret de derulare a unei Oferte Publice de Preluare Obligatorie.

“Prin Decizia C.N.V.M. 638/5.07.2011, aceasta tripla ilegalitate a fost acum acceptata de Comisie, care nu a mai tinut cont nici macar de propriile ordonante de acum cateva luni, cu atat mai putin de legislatia pietei de capital. De asemenea, reamintim ca C.N.V.M. a tolerat alte ilegalitati ale aceluiasi grup de firme in cazul divizarii S.C. Prodplast SA si listarii S.C. Prodplast Imobiliare S.A.. Intr-un context de lipsa de incredere a investitorilor in piata de capital din Romania, ostil investitiei in piata de capital, apreciem ca CNVM risca sa-si piarda credibilitatea in randul investitorilor, antrenand intreaga bursa intr-o spirala a neincrederii, marginalizand si mai mult piata de capital din Romania”, se mai arata in comunicat.

Omul de afaceri Florin Pogonaru va lansa miercuri oferta de preluare pentru 59,89% din actiunile Prodplast (PPL) si propune actionarilor minoritari un pret de 1,27 lei pe actiune, cu 4,9% mai mare fata de ultima cotatia din piata.

Oferta va fi derulata de trei firme controlate de omul de afaceri, respectiv Central European Financial Services, ECDL Romania si Floreasca Development.

Operatiunea se va desfasura in perioada 13 iulie - 2 august si presupune preluarea unui numar de 10,22 milioane de actiuni Prodplast, pentru 12,98 milioane lei. Pretul propus este de 1,27 lei pe unitate, cu 4,9% peste ultima cotatie de la BVB, de 1,21 lei. Intermediarul ofertei este Voltinvest.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri