BVB lanseaza contractul futures pe actiunile proprii, cu market maker

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) lanseaza vineri, 15 iulie, contractul futures pe actiunile BVB, ce debuteaza cu servicii de market maker, oferite de IFB Finwest.

Primele scadente disponibile ale contractrului futures pe BVB vor fi septembrie si decembrie, data scadenta fiind a treia zi de vineri din luna respectiva.

Pasul de cotare este de 0,01 lei/actiune, marja unitara este de 40 de lei iar limita zilnica de variatie va fi de plus/minus 14 lei/actiune.

SSIF IFB Finwest va actiona in calitate de Market Maker pentru cele mai apropiate doua scadente ale acestui contract futures. Volumul minim corespunzator ofertei ferme de cumparare sau vanzare este de 10 contracte.

Spreadul maxim dintre preturile de cumparare si de vanzare afisate de Market Maker va fi de 4 % pentru seria cu prima scadenta si 6% pentru a doua.

Perioada de timp minima pentru mentinerea in piata a ofertei de cumparare si de vanzare in decursul unei sedinte de tranzactionare este de 70% din sedinta de tranzactionare sau daca simbolul / activul suport a fost suspendat de la tranzactionare, din perioada in care s-a tranzactionat in cursul sedintei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri