Lipsa unei intelegeri la nivelul ministrilor de finante din zona euro, cu privire la rezolvarea problemei datoriilor, reprezinta principalul risc pentru pietele de capital in momentul de fata, considera specialistii. Chiar si asa insa, cei mai optimisti considera ca un acord este posibil pana la sfarsitul acestei saptamani, eveniment care ar intrerupe, cel putin pe termen scurt, seria de scaderi a burselor.

Cei mai pesimisti brokeri asimileaza situatia actuala perioadei de la sfarsitul anului 2008 si celei de la incepului lui 2009.

“Toata lumea este speriata in momentul de fata de povestea datoriilor, acest lucru fiind pe buzele tuturor. Eu cred ca am mai trecut o data prin faza asta, acum trei ani, cand incepand cu toamna 2008, la interval de cateva zile, aparea o stire proasta, pietele cadeau, apoi de doua-trei vesti usor bune, situatia se stabiliza, apoi iar aparea un eveniment negativ care tragea pietele in jos. Asa a fost si acum: lumea s-a bucurat putin ca Grecia a invins defaultul, apoi suntem loviti din nou de stirile despre Italia”, a declarat Laurentiu Floroiu, directorul de tranzactionare al EFG Eurobank Securities.

Cititi mai mult AICI.