Omul de afaceri Catalin Chelu a cumparat prin intermediul mai multor firme pe care le controleaza 13,3% din actiunile producatorului de ulei Argus Constanta (UARG), pentru 15,25 milioane de lei, informeaza Mediafax.
Chelu a achizitionat 4,76 milioane de actiuni prin intermediul a 11 firme, la un pret mediu de 3,2 lei cu 32% peste nivelul de referinta.

Actiunile companiei au fost intens tranzactionate joi, pachetele schimbate reprezentand peste 33,82% din capital, pentru 38,8 milioane lei. Din aceasta suma 21,2 milioane lei au reprezentat tranzactii speciale.

Un pachet de 3,56 milioane de actiuni, respectiv 9,95% din capital, a fost cedat de presedintele Consiliului de Administratie al Argus, Vasile Leu. Astfel, participatia lui Leu a scazut de la 11,32% la 1,37%.

Tot joi, SIF Oltenia si-a majorat participatia cu 3,32%, platind pentru cele 1,19 milioane de actiuni 3,78 milioane lei. Potrivit celor mai recente raportari, anterior tranzactiei societatea de investitii avea 22,55%, paricipatia urcand astfel la 25,87%.

In primele doua ore ale sesiunii de vineri au fost transferate pachete de actiuni reprezentand 8,23%, ia cel mai recent schimb s-a perfectat la un pret de trei lei, cu 7,69% sub referinta de joi.

Compania a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 64 milioane lei, mai mare cu 70% fata de valoarea de 37,7 milioane lei din perioada similara din 2010. Totodata, profitul a crescut cu 26%, la 5,6 milioane lei, de la 4,4 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri