Fondului Proprietatea (FP) a facut un profit de 543,1 milioane lei (127 milioane euro) in primul semestru, achizitiile facute pe bursele din Austria continuand si in iunie. La sfarsitul primelor sase luni ale anului, participatia statului la FP a scazut sub 20%, fondurile straine ajungand in premiera sa detina mai mult decat Ministerul Finantelor.
Investitiile in sectorul bancar ale FP au reprezentat luna trecuta 3,54% din activul net, in crestere comparativ cu cifra de 3,34% inregistrata in mai. Evolutia a fost insotita de o crestere a expunerii pe Austria, acolo unde Fondul are investite 2,17% din active, adica 355,6 milioane lei (83,1 milioane euro). In luna mai, 2,11% din activele FP erau pe bursa austriaca.

Fondul administrat de Franklin Templeton a raportat la sfarsitul primului trimestru detineri inc adrul bancilor austriece Erste si Raiffeisen.

Activul net al Fondului Proprietatea la sfarsitul lui iunie era de 16,39 miliarde lei, reprezentand o crestere minora fata de luna anterioara. Tot in ultima luna a primului semestru, FP a inregistrat un profit de 97,2 milioane lei, cu 40% mai putin decat in mai, cand compania incasase o buna parte din dividendele aferente anului 2010.

Cele 814 conversii a titlurilor pentru despagubire in actiuni FP, facute in iunie, au erodat participatia statului pana la 18,9% din capitalul Fondului. De cealalta parte, persoanele fizice din Romania controleaza 37,02% din actiuni, numarul acestora urcand cu 577. De asemenea, fondurile de investitii straine si-au marit cota din FP de la 23,72% pana la 27,33%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri