Actionarii bursei de la Sibiu i-au ales din nou membrii in Consiliul de Administratie pe Paul Miclaus, fost vicepresedinte CNVM, si pe Cristian Sima, intrucat deciziile AGA din aprilie, prin care cei doi fusesera numiti administratori au fost contestate in instanta si suspendate de Tribunalul Sibiu, scrie Mediafax.
Totodata, actionarii l-au revocat din functia de membru CA pe Teodor Ancuta, fostul presedinte CA si director general al Sibex de la infiintarea bursei (1997) pana la finele lunii aprilie. In locul lui Ancuta a fost ales Cristian Sima (foto).

La AGA au fost prezenti actionari care detin 72,5% din drepturile de vot, potrivit unui comunicat al Sibex.
Miclaus si Sima au mai fost alesi membrii CA la finele lunii aprilie, insa deciziile AGA au fost suspendate de Tribunalul Sibiu intr-un proces initiat de un grup restrans de actionari.

La finele lunii aprilie actionarii Sibex au decis revocarea vechiului Consiliu de Administratie, au ales trei noi membri si i-au confirmat pe reprezentantii SIF Transilvania si SIF Muntenia, Dan Simionescu si Gabriel Filimon. Exceptandu-i pe Miclaus si Sima, numit atunci de actionari presedinte CA, a fost ales administrator si Alexandru Gaitan, manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs, FIM, Londra.

Deciziile AGA au fost contestate, ulterior, in instanta.

Astfel, Sibex a ramas in continuare cu Consiliul de Administratie de dinaintea AGA, respectiv cel format din cei doi reprezentanti ai SIF Transilvania si Muntenia, Teodor Ancuta, Anton Ionescu (presedintele CA al SSIF Broker) si Bogdan Ivan (presedinte CA si directorul general al firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare). Ivan a demisionat din CA al Sibex, insa, la mijlocul lunii mai.

Chiar dupa AGA din aprilie Ancuta a demisionat atat din functia de presedinte CA, cat si din cea de director general. El a ramas, insa, membru in Consiliul de Administratie.

In aceasta situatie, administratorii Sibex, mai putin Ancuta, au decis la mijlocul lunii mai ca Dan Simionescu sa ocupe provizoriu cele doua pozitii de conducere, urmand ca acesta sa fie confirmat si de actionari in AGA.

CNVM a dispus, ulterior, convocarea unei noi AGA in care actionarii sa aprobe numirea lui Simionescu, dar si alegerea unui membru CA, pe locul ramas vacant dupa demisia lui Ivan. AGA a fost convocata pentru 15 iulie.

Intre timp, la jumatatea lunii iunie, administratorii l-au numit pe Miclaus membru provizoriu in CA.
Simionescu a fost confirmat vineri pe functiile de conducere de actionari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri