Omul de afaceri Catalin Chelu a continuat sa cumpere, prin intermediul mai multor firme pe care le controleaza, actiuni la producatorul de ulei Argus Constanta (UARG), vineri achizitionand 8,27% din titluri, iar participatiile raportate pana luni insumeaza circa 21,6%.
In sesiunea de vineri, Chelu a cumparat 2,96 milioane de actiuni la un pret de trei lei, pentru 8,8 milioane lei. Chelu a achizitionat si joi 13,3% de actiuni, prin intermediul a 11 firme, la un pret mediu de 3,2 lei.

Actiunile Argus continua sa fie cele mai tranzactionate si luni, cu un rulaj de 14,58 milioane de lei. In prima jumatate de ora au fost cedate 4,59 milioane de actiuni, reprezentand 12,83% din firma, la un pret cu 25% mai mare fata de vineri, de 3,5 lei, scrie Mediafax.

In actionariatul firmei se regaseste si SIF Oltenia, care si-a majorat recent participatia la 27,19%.
La ultimul pret din piata, de capitalizarea firmei este de 125,23 milioane lei. Compania are un capital social de 53,6 milioane lei, divizat in 35,7 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1,5 lei.

Argus detine o fabrica de ulei in Constanta si mai multe spatii de depozitare a cerealelor in judetele Constanta, Calarasi si Tulcea.

Compania a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 64 milioane lei, mai mare cu 70% fata de valoarea de 37,7 milioane lei din perioada similara din 2010. Totodata, profitul a crescut cu 26%, la 5,6 milioane lei, de la 4,4 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri