Sedinta speciala de guvern dedicata Petrom a inceput la ora 9.45.

Operatiunea prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom are un pret maxim de 0,46 lei/titlu. Operatiunea este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities. Consortiul a fost selectat la inceputul lunii aprilie.

Actiunile vor fi alocate in doua transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si alta de 15% pentru micii investitori. In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare, primand pretul de subscriere si, ulterior, fiind luat in calcul si ordinea in care s-au introdus ordinele.

Subscrierile valide vor fi aranjate in ordinea descrescatoare a preturilor prezentate de investitori, iar ordinele care au acelasi pret vor fi aranjate in functie de momentul introducerii ordinelor.

Citeste si:

"Pretul de oferta pentru fiecare transa va fi pretul cel mai mic la care actiunile oferite sunt subscrise in totalitate sau in parte, in cazul in care nu sunt subscrise toate titlurile, dar "cel mult egal cu pretul maxim si nu mai mic decat pretul de referinta, in situatia in care acesta a fost declarat de vanzator", potrivit prospectului de oferta.

In cazul in care oferta este subscrisa in intregime inainte de expirarea perioadei de derulare, intermediarii si Ministerul Economiei, pot decide inchiderea anticipata, cu conditia ca perioada de subscriere sa fi durat cel putin cinci zile lucratoare. In cazul in care va fi publicat un pret de referinta, inchiderea anticipata a ofertei nu se va realiza mai devreme de doua zile lucratoare de la publicarea acestui pret.