SIF-urile inchid primul semestru la un discount mediu de 56%

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) listate pe Bursa de la Bucuresti au terminat primele sase luni ale anului cu o crestere de 2,6% a activelor si un discount mediu de 56,1%, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

La finele lunii iunie, nivelul cumulat al activelor nete SIF a fost de 7,16 miliarde lei ceea ce reprezinta o diminuare cu 2,7% fata de luna anterioara. SIF Banat Crisana (SIF1) a fost singura societate a carei active au crescut luna trecuta (+0,8%), celelalte patru SIF-uri inregistrand scaderi de pana la 9%, asa cum a fost cazul SIF Muntenia.

In ceea ce priveste discounturile, SIF Transilvania (SIF3) se plaseaza pe primul loc cu 61,6%. Urmeaza SIF Banat Crisana (60,9%) si SIF Muntenia (59,3%), in timp ce pe ultimul loc se plaseaza SIF Moldova, cu 45.8%.

SIF Transilvania a terminat primul semestru cu o scadere de 5,6% pe Bursa, celelalte patru societati inregistrand plusuri cuprinse in intervalul 1,2% (SIF Banat Crisana) si 8,7% (SIF Oltenia).

In luna iunie 2011, SIF Transilvania si SIF Oltenia au avut cea mai mare lichiditate, in aceasta perioada tranzactionandu-se 5,83%, respectiv 5,00% din capitalul social al acestora. Din punct de vedere al numarului de tranzactii realizate, SIF Muntenia a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu avand loc in luna iunie 2.567 tranzactii ce au insumat 1,61% din capitalul social.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri