"Pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica, pentru generarea de investitii suplimentare considerabile, se va demara procesul de majorare de capital cu 10% prin oferta publica primara (IPO). Se continua programul de vanzare a 15% din pachetul de actiuni la Transelectrica si Trasnagaz. Procesul SPO (oferta publica secundara - n.r.) este programat a se finaliza la sfarsitul anului 2011. Pentru Romgaz va avea loc listarea la Bursa de Valori Bucuresti si vanzarea pachetului de 15% din capitalul social", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al companiilor mentionate.

Institutia nu precizeaza data de lansare a ofertelor de vanzare a actiunilor Hidroelectrica si Nuclearelectrica, companii care asigura impreuna aproximativ 40% din productia de electricitate din Romania.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) precizeaza ca va relua in prima parte a anului viitor oferta de vanzarea 9,84% din capitalul OMV Pewtrom (SNP), dupa ce operatiunea derulaa in luna iulie a esuat.

"In ce priveste planurile actualizate de privatizare, lichidare, restructurare ale companiilor de stat, la OMV Petrom se va relua oferta de vanzare pe piata de capital a pachetului de actiuni reprezentand 9,84% din capitalul social, conform HG 832/2010, in prima parte a anului 2012", se spune in comunicat.