Ministerul Economiei va majora cu 10% capitalurile Hidroelectrica si Nuclearelectrica prin oferta publica primara si va vinde cate 15% din actiunile Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) pana la sfarsitul anului in curs prin oferta publica secundara.

"Pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica, pentru generarea de investitii suplimentare considerabile, se va demara procesul de majorare de capital cu 10% prin oferta publica primara (IPO). Se continua programul de vanzare a 15% din pachetul de actiuni la Transelectrica si Trasnagaz. Procesul SPO (oferta publica secundara - n.r.) este programat a se finaliza la sfarsitul anului 2011. Pentru Romgaz va avea loc listarea la Bursa de Valori Bucuresti si vanzarea pachetului de 15% din capitalul social", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al companiilor mentionate.

Institutia nu precizeaza data de lansare a ofertelor de vanzare a actiunilor Hidroelectrica si Nuclearelectrica, companii care asigura impreuna aproximativ 40% din productia de electricitate din Romania.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) precizeaza ca va relua in prima parte a anului viitor oferta de vanzarea 9,84% din capitalul OMV Pewtrom (SNP), dupa ce operatiunea derulaa in luna iulie a esuat.

"In ce priveste planurile actualizate de privatizare, lichidare, restructurare ale companiilor de stat, la OMV Petrom se va relua oferta de vanzare pe piata de capital a pachetului de actiuni reprezentand 9,84% din capitalul social, conform HG 832/2010, in prima parte a anului 2012", se spune in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si