Mai multe fonduri de investitii si pensii, printre care cele administrate de ING, Broadhurst sau Certinvest, au cerut listarea BCR, alaturandu-se astfel americanilor de la Firebird.
Potrivit unor comunicate transmise de SIF Moldova (SIF2) si SIF Muntenia (SIF4), actionarii au cerut convocarea adunarilor generale in care conducerile SIF sa fie mandatate sa initieze demersurile de listare a BCR.

Pe lista actionarilor care au depus cererea se afla fonduri administrate de Aviva, Firebird, Certinvest, STK Financial, Broadhurst Investments, SAI Carpatica, BT AM, ING pensii private dar si broker Cluj.

Cu o zi in urma, Firebird anuntase ca a depus o astfel de cerere, considerand ca “admiterea la tranzactionare a actiunilor BCR pe piata reglementata operata de BVB reprezinta cea mai adecvata solutie pentru protejarea intereselor economice ale tuturor celor cinci Societati de Investitii Financiare”.

Potrivit contractului de privatizare al BCR, banca trebuia sa fie listata pana la finele lui 2008, momentul fiind insa apoi amanat pana in octombrie 2011.

Sursa imagine: freedigitalphotoes.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri